Q-Factor

its not just Quizzzing...its Thinking Out Of The Box!!

Saturday, September 21, 2013

TATA CRUCIBLES CORPORATE GUWAHATI REGIONALS 2013
PRELIMS

1.”My greatest strength as a consultant is to be ignorant and ask a few questions”  Which Management Guru and author said these lines?
Answer- Peter Drucker

2. While at Ford this executive created “56 for 56” campaign offering loans on 1956 model year cars with 20% down payment at 56$ in monthly payments for 3 years. Who?
Answer- Lee Iocoacca

3.” To remove water from a boat by repeatedly filling a cantilever & emptying it over the side” Which management term evolved from this which is done to mean a company when it sinks?
Answer- Bail-out

4. Country club India has signed with which celebrity as it’s new brand ambassador?hint- glamorous sportsperson
Answer- Sania Mirza

5.Author of Business@speed of thought
Answer- Bill Gates

6. Canara Bank has declared Kunjupannai village in Nilgiri district as _________ free. Fill in.
Answer- Money lending.

7. Ashish Hemrajani and Parikshit Dar are the founders of which entertainment portal in India?
Answer- bookmyshow.com

8. Which pharma giant has come up with an agreement with the puducherry govt for pulling our diabeted and hypertension of old people?
Answer- Pyra Labs.

9. Philosophy of which Brand , “ Leather , sport and a tradition of refined elegance”
Answer- Hermes

10. Picture of License of a person
Answer- driving license of JRD TATA.

11. Which publisher began it’s operation  by purchasing “dress” in 1913
Options- conde nast / vogue/ Time
Answer- conde nast.

12. Which anti-virus was developed by Pavel Baudis and Eduard Kucera in prague which means ‘huge reach’?
Answer-  Avast.

13. Which sportswear company named a former footballer Bjorn gulden as it CEO?
Answer- PUMA

14. Which marketing field studies “consumers' sensorimotor, cognitive, and affective response to marketing stimuli”?
Answer- Neuro Marketing

15.  Logo of an antivirus company.
Answer- Mcaffe

16.  This Indian worked for IBM in India from 1973 to 1976, then moved to the United States, where he earned an MBA from Harvard Business School in 1978. He joined McKinsey & Co., but returned to India in the early 1980s.. He now works as the president of Berkshire Hathways. Who?
Answer- Ajit Jain.

17. What was Jawarharlal Nehru referring to when he was expressing his views for a particular event held in 1957 by these words “ silent, but far reaching revolution”?
Answer- Decimalisation of Currency

18. Which fashion designer, textile maker, craftsman was awarded the padmashree in 2013?
Answer- Ritu Kumar

19. Whose concept “ Fortune at the bottom of the pyramid”?
Answer- C K Prahlad.

20  pic shown
Answer- Yash Birla

1 comment:

Disha Garg said...

http://www.loot100.com
Loot100 is a knowledge-based contest site so to test the intelligence of the contestant and win many prizes.